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AdlerTS
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Messaggio da AdlerTS »

semo :offtopic: ma te saverà anche ti che la tradizion vol che el presnitz sia nato cussì :wink:


Mal no far, paura no gaver.
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babatriestina
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Messaggio da babatriestina »

AdlerTS ha scritto:semo :offtopic: ma te saverà anche ti che la tradizion vol che el presnitz sia nato cussì :wink:
a casa de Massimilian? al de là che mi go l'idea che el presniz sia assai, ma assai più vecio de Sissi, no go alcun dubbio che i innamorai de Sissi ghe trovi un somiglianza col suo Kranz de cavei e che gabbi inventado la leggenda, che se trova contada su internet in diverse varianti. Ma dubito assai che i lo servissi ai pranzi ufficiali diplomatici a Corte...


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
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babatriestina
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Messaggio da babatriestina »

Ben, ecco qua, del Piccolo, el menu dela zena a Miramar:
iera due zene: una ufficial nella sala del trono per i pezzi grossi e iera:
  • capesante con burrata e basilico
    bigoli di farina integrale con acciughe, melanzane e fave
    trancio di branzino su schiacciata di patate
    cheese cake con zuppetta di mele, miele e noci
Notar che cheesecake xe Käsetorte, anche se fatta de un chef giapponese.
Diria una zena tuttopesce, dei ristoranti la Subida de Cormons, La primula de san Quirino e Agli amici de Godia ( dove xe ?)

invece per i altri iera un buffet con:
  • prosciutto de san Daniel
    persuto cotto triestin
    Montasio
    crudità con oio Tergeste
    anellini con zuchette
    orzo con ragù bianco e finferli
    orecchiette con melanzane
    guancette di vitello e polenta
    salmone della val Rosandra
    crostata
    gubana
    putizza e frutti
( catering Viroca de Tricesimo)


L'altroieri inveze a l Revoltella el menu iera:
  • antipasto de cotto col cren
    palacinca con ricottina del Carso
    risotto terra-mare con verdure, vongole e fasoleri
    salmone della val Rosandra ( de novo!!) con santoreggai e oio Tergeste
    formaggi del Carso ( e sal de Piran )
    Mousse alla fragola in salsa de frutti di bosco e crema al caffè
    Vini Kante
me par un gran repete de salmon dela Rosandra, una bona parte riservada alla cusina carsolina, ovvio in version legera e parecchio butado sul pesce. E gavè anche gubana e putizza, anche se mi in realtà fra le due trovo assai poca diferenza..

Po per chi che za Friul ghe par estero.. :roll:


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babatriestina
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Messaggio da babatriestina »

babatriestina ha scritto: trancio di branzino su schiacciata di patate
per quei che xe come Nona Ivana che ghe piasi veder le rizette in foto, no che iero a Miramar a zena :wink: , ma go magnado una roba simile per Capodanno fatto de una mia amica:
Immagine


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