Prekmurska Gibanica- specialità slovena
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41458
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Prekmurska Gibanica- specialità slovena
Prekmurska Gibanica ( leggi Ghibaniza- per i italofoni)
Propio ieri i me gaveva domandado come che se fa sto dolce che xe una specialità de una region dela Slovenia verso el confin con l'Ungheria. Una rizeta che no finissi più! Ma stamattina passando in Bariera, me lo vedo in una vetrina de pasticceria e ve posto la foto!
Xe una specie de strucolo ( no rodolado, digo come tipo de dolce) con una base de pasta e po , divisi de pasta de strucolo, vari strati, un secco e un morbido, de pomi, puina, semi de papavero e nose!
( credo de gaverlo magnado una volta in giro vizin Lubiana..)
Propio ieri i me gaveva domandado come che se fa sto dolce che xe una specialità de una region dela Slovenia verso el confin con l'Ungheria. Una rizeta che no finissi più! Ma stamattina passando in Bariera, me lo vedo in una vetrina de pasticceria e ve posto la foto!
Xe una specie de strucolo ( no rodolado, digo come tipo de dolce) con una base de pasta e po , divisi de pasta de strucolo, vari strati, un secco e un morbido, de pomi, puina, semi de papavero e nose!
( credo de gaverlo magnado una volta in giro vizin Lubiana..)
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41458
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
si`....ghe andero` pian: lo preparero`, lo cusinero`, lo sfornero` e lo vardero` .....graziebabatriestina ha scritto:La go trovada su Google, quindi gnente de personal, digita gibanica e te la trovi. Ma vaghe pian, che me sa che xe tante calorie...granzo ha scritto:Ahhhh che bon che devi esser: me piasi la ricota, i pomi e le nosi e l'abinamento me sona 'ssai ben ......
Ma te ga la riceta alora?
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41458
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
gibaniza
grassie grazie ma che coccoli che se!
Go' trova' la riceta e me scadenero' per le feste, ghe insegno ai miei fioi le nostre tradizioni, semo lontani ma resistemo! I me ga' anche dito che xe una colonia de istriani nella California del sud se passo de quelle parti magari trovo un pasticcer che la fa per per feste.
Go' trova' la riceta e me scadenero' per le feste, ghe insegno ai miei fioi le nostre tradizioni, semo lontani ma resistemo! I me ga' anche dito che xe una colonia de istriani nella California del sud se passo de quelle parti magari trovo un pasticcer che la fa per per feste.
- Sophie_Scholl
- vilegiante
- Messaggi: 37
- Iscritto il: dom 30 nov 2008, 19:47
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41458
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Re: Prekmurska Gibanica- specialità slovena
Questa la Gibaniza che si trova in vendita da Prunk, che si rifornisce da pasticcerie specializzate. Non la farei mai a casa, per la quantità di ingredienti, mentre invece di solito gli strudel li faccio senza problemi, alternando tre tipi di ricetta
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)