Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

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babatriestina
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

70 km per far la spesa.. in machina natural.. ok ma po almeno a mi le patate no me dura tanto, s ele speta tropo le fa prima i germogli e po le se suga o le se marzissi con una spuaza che no te digo. La carne va ben bona fresca ma se la meto in freezer, no xe istesso che quaela comprada sotocasa che i la porta in freezer?
mi vado a far la spesa in Barriera, 3 minuti a pie de casa: in 200 metri circa go a scelta:
1 el mercato coperto per fruti e verdure
2 un supermercato de fruti e verdure una cadena furlana che ga ottima roba e bon prezzo. provenienza indicada e ciogo tuto italian.. sti giorni xe persighi ottimi e ultimi armelini, oltre che i primi susini. Sì, xe anche la roba cilena se un vol in sta stagion manderini.. :-D
3 due supermercati, una coop e un despar con un poco de tuto
4 Prunk carni, carni slovene dei loro allevamenti subito oltreconfin, butiro sloven ( caro come el nostro ma più bon. più bon prezzo el bavarese al supermercato e ottimo), con anche pan, dolci gnente mal, scatolette tipo pasteta.
5 Due negozi Masè se se vol parsuti locali, mortadelle, formai...
6 Pirona se se vol dolci tradizionali
7 un per de negozi de drogheria, tipo CAD...
8 un a pizzeria che vendi pizze al taio
9 un poco oltre, el negozio con varietà de tuti i tipi de magnar per el gato
10 un negozio de surgelati ( anche se Picard, meio, xe a 5 minuti de casa ma de l'altra parte)

in mezzo anche un per de cafè uno coi tavolini fora sotto el lodogno.

Meza ora al massimo, e torno a casa piena de roba.


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Ciancele
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Cara Baba Triestina, gnanca mi no son mal meso. Soto casa, intendo dir che poso ‘ndar in zavate e vestalia, go do barbieri, un negozio de fiori, un posto par far benzina col bancheto de vendita de panini e brios, un posto de ristoro con cusina internazional (pizza, döner kebab, cevapcici :cheezy_298: ), anzi do posti, una paneteria ben fornida e do supermercati dove che se pol crompar anca carne, formaio e luganighe. El problema xe che se trata de supermercati. Prezi relativamente bassi, ma la qualità xe quela che xe. Co’ voio una bona mortadela devo far 25 chilometri tra andata e ritorno, pesse con bona scelta circa 15 chilometri. Per fruti e verdure gavemo ogni giorno un (ciamemolo) mercatino rionale. Martedi, venerdi e sabo vizin casa mia. Mercoledi e venerdi xe anca circa 10 chilometri, ma più grando de piazza Ponterosso de prima. Nela stessa via go un grego, quel che go za dito, dove che trovo le crodighe, sardoni e parsuto. Là vado in palestra a scassar i mii veci ossi e go do passi fina al mercato. Una volta iera là anca un arabo che gaveva bela carne de vedel. Ma co’ se crompa del contadin la zivola dura, la carne no mola liquido rosso e le patate no xe marze. No se pol ‘ver tuto. Gnente 70 chilometri gnente carne, patate e zivole. Prendere o lasciare, se diria par talian. Go za dito che i picoli negozieti xe squasi tuti sparidi e le becherie come a Trieste no esisti. Qua xe studi per salsicce (Wurstboutiques) e te trovi carne, insacati vari, formaio, ma anca insalate diverse per far piati fredi. Naturalmente a prezi altini, ma bona qualità.
Go anca un picolo cafè dove che podaria far marenda la matina e difati xe diversi de lori sentai fora. Gavemo anca el tran, la metropolitan, do autobus e la S-Bahn. Come se disi S-Bahn par talian? La S-Bahn xe quel che prima iera i aceleratissimi. Xe treni con vagoni come i tran o la metropolitana, che va for a in altri comuni, in un ragio de circa 40 chilometri. I usa le stazioni dei treni ma anca quele del tran o dela metropolitana. In cità, cinta daziaria, i camina come tran e fora come treni. Ogni quarto de ora o meza ora. Funziona ‘ssai ben. Grato per l’informazione.
Stasera formaio spuzalente con zivola,, oio e asedo, chimel (comino).
Una buona serata.


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macondo
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da macondo »

Un piato che go imparado a Corfu, dove che ghe xe una grande influensa veneziana nela cusina local:

Spaghetada

Una quindicina de pomodori de quei pici, tajadi a meta.
Una ventina de olive kalamata, senza l'osso
Meza zivola
20 deca de formagio feta tajado in cubeti
250 grami de spagheti.

In un poco de oio de oliva, freir la zivola, i pomodorini e le olive per un cinque minuti. Zontar el formagio feta e missiar fin cuando la feta comincia a squaiarse. Poco sal, che la feta xe bastanza salada, ma un poco de oregano che da bon savor grego.
Boir la pasta al dente e missiar coi ingredienti de qua sora


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

CUCINIAMO? OGGI IN TAVOLA!!!
Stago studiando de far una sotosezion zontando, magari tra parentesi, “se el destin gavesi volesto (avesse voluto)”.
Adeso ve spiego parchè. Ogi voleimo far la carne sula grilia. BBQ se ciama. Sul più bel xe vignù zo un slavazon che no ve conto (si sono aperte le catterrate del cielo) e alora gabiamo fato di necesità virtù: brodo e carne lesa.
Ani fa ierimo su un montisel e diluviava. Un mato tigniva l’ombrela verta per riparar dela piova el fornelin dele luganighe. Ma ogni tanto el ciapava un sburton de drio, l’ombrela se girava sul davanti e l’aqua andava sule luganighe e sul fogo. Un fumat de mati e fogo distudà (spento). Gavemo magnà formaio.


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

macondo ha scritto:Un piato che go imparado a Corfu, dove che ghe xe una grande influensa veneziana nela cusina local:

Spaghetada

Una quindicina de pomodori de quei pici, tajadi a meta.
Una ventina de olive kalamata, senza l'osso
Meza zivola
20 deca de formagio feta tajado in cubeti
250 grami de spagheti.

In un poco de oio de oliva, freir la zivola, i pomodorini e le olive per un cinque minuti. Zontar el formagio feta e missiar fin cuando la feta comincia a squaiarse. Poco sal, che la feta xe bastanza salada, ma un poco de oregano che da bon savor grego.
Boir la pasta al dente e missiar coi ingredienti de qua sora
El sabo xe el mercatin rional e mi vado de un .. no steme domandar cosa ch'el xe. Ciamemolo no EG. Ma el vendi olivere maron scuro in una salsa de oio che brusa. Ma bona. Anca mi ciogo do olive, un do cuciari del liquido e spagheti. Rapido, economico e gustosissimo.


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Ciancele ha scritto: ... Come se disi S-Bahn par talian? La S-Bahn xe quel che prima iera i aceleratissimi. Xe treni con vagoni come i tran o la metropolitana, che va for a in altri comuni, in un ragio de circa 40 chilometri. I usa le stazioni dei treni ma anca quele del tran o dela metropolitana. In cità, cinta daziaria, i camina come tran e fora come treni. Ogni quarto de ora o meza ora. Funziona ‘ssai ben. Grato per l’informazione.
No ste dimenticarve de mi. Chi me iuta? Grassie.


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macondo
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da macondo »

Credo che i la ciama "metropolitana leggera".


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Nona Picia
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Ciancele ha scritto:CUCINIAMO? OGGI IN TAVOLA!!!
Stago studiando de far una sotosezion zontando, magari tra parentesi, “se el destin gavesi volesto (avesse voluto)”.
Adeso ve spiego parchè. Ogi voleimo far la carne sula grilia. BBQ se ciama. Sul più bel xe vignù zo un slavazon che no ve conto (si sono aperte le catterrate del cielo) e alora gabiamo fato di necesità virtù: brodo e carne lesa.
Ani fa ierimo su un montisel e diluviava. Un mato tigniva l’ombrela verta per riparar dela piova el fornelin dele luganighe. Ma ogni tanto el ciapava un sburton de drio, l’ombrela se girava sul davanti e l’aqua andava sule luganighe e sul fogo. Un fumat de mati e fogo distudà (spento). Gavemo magnà formaio.
Sa quante volte che ne xe capità a noi de rostir soto l'ombrelon perchè pioveva? :lol: :lol: :lol: :lol:


Ciao ciao
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trova un minuto per ridere.
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Nona Picia ha scritto:
Ciancele ha scritto: CUCINIAMO? OGGI IN TAVOLA!!!
Stago studiando de far una sotosezion zontando, magari tra parentesi, “se el destin gavesi volesto (avesse voluto)”.
Adeso ve spiego parchè. Ogi voleimo far la carne sula grilia. BBQ se ciama. Sul più bel xe vignù zo un slavazon che no ve conto (si sono aperte le catterrate del cielo) e alora gabiamo fato di necesità virtù: brodo e carne lesa.
Ani fa ierimo su un montisel e diluviava. Un mato tigniva l’ombrela verta per riparar dela piova el fornelin dele luganighe. Ma ogni tanto el ciapava un sburton de drio, l’ombrela se girava sul davanti e l’aqua andava sule luganighe e sul fogo. Un fumat de mati e fogo distudà (spento). Gavemo magnà formaio.
Sa quante volte che ne xe capità a noi de rostir soto l'ombrelon perchè pioveva? :lol: :lol: :lol: :lol:
Nona Picia, parchè no se andai in porton? Noi andaimo sempre in porton, specialmente co'le mule. :clapping_213:

No so come scriver. No voio ofenderte, ma mi go scrito ombrela, insoma ombreleta, e no ombrelon. El gril iera più grando de l'ombrela.

Un post pa'l mio Macondo, ma che va ben par tuti. Stasera, ore 19: Ciancele magna sardoni in savor! De sua fatura! Fati de lu co' le sue propie mani! L'apuntamento col notaio par via dele ultime volontà xe ale ore 16. No se sa mai. :cheezy_298:


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Nona Picia
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

No te me ofendi, Ciancele, el nostro xe proprio un ombrelon! E no gavemo porton perchè gavemo caseta e dentro la caseta xe meio no impizar foghi.... :lol:


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Nona Picia ha scritto: No te me ofendi, Ciancele, el nostro xe proprio un ombrelon! E no gavemo porton perchè gavemo caseta e dentro la caseta xe meio no impizar foghi.... :lol:
Nona Picia, veramente co' 'ndaimo in porton co'le mule ... Ah, cambiemo discorso. ;--D


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

macondo ha scritto: Credo che i la ciama "metropolitana leggera".
Caro Macondo, grazie per la tua risposta. Temo che metropolitana leggera non sia corretto. Nelle ore non di punta i tram hanno anche qui un vagone di meno e qualche autobus è più corto, piuttosto un bussino. Perciò leggera. La S-Bahn ha più vagoni del tram e va nel suburbio. A Trieste, per esempio, potrebbe andare a Monfalcone, Gorizia, Pirano. Un altro amico forumista, al quale sono molto grato per le sue preziosissime, e fidatissime, informazioni, suggerisce molti link e trovo che ferrovia suburbana o interurbana, come a Milano od a Roma, sia corretto. Ferma a tutte le stazioni ed usa anche la rete dei tram o della metropolitana. Insomma, in città fa da tram e fuori da treno.
Poichè i vocaboli devono trovare triplice conferma, sono grato per qualsiasi informazione.
Stame ben.


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da macondo »

Le imagini xe mejo che le parole, i disi:

Underground, tube, metropolitana
Lancaster_Gate_tube.jpg
(139.53 KiB) Mai scaricato
Overground (S-Bahn?)
london_overground_train.jpg
london_overground_train.jpg (43.23 KiB) Visto 1746 volte
Tram
gallery_6731_93_617619.jpg
(138.16 KiB) Mai scaricato


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Ciancele ha scritto: Nona Picia, veramente co' 'ndaimo in porton co'le mule ... Ah, cambiemo discorso. ;--D
Sei birichino Ciancele! :lol: Cossa te vol, casetta con giardino gavemo e lungo la strada tute casette con giardino xe....Al'epoca che te sotointendi ti no iera nissun porton in sta strada e adesso che i xe i xe ben serai... ;--D


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Care amiche, cari amici della buona cucina, un buongiorno a tutti. Dopo un grande studio de chirurgia itica (itiochirurgia) go imparà a far l’autopsia dei sardoni. Venerdì go netado un chilo de sardoni e un per li go fati distirai nel sugo de limon. I altri in savor. Ieri matina son ‘ndà a veder i sardoni in limon, li go scolai, sugai e mesi in una ciudola (vassoio) coverti de oio de oliva. Go magnà anca la metà de mezo sardon. L’altrà metà la go dada ala mia metà. Bela, no? :clapping_213: No semo morti. Par gnoco se diria ausbaufähig, che vol dir pasibile de milioramento. Li go lasai però quatordise ore intel sugo. Forsi un poco tropo. Diese o dodise ore andaria più meio. Provando e riprovando, come el mio libro de fisica, co’ sarò centenario sarò squasi bon. Fazeme i aguri.


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Auguri, Ciancele auguri! :arf2_140:


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

COSSA GO MAGNATO OGI!!! La “Citadela” lo sa e la cito:
Tovariši in tovarišize (compagni e compagne)
veljka sborovanje (grande adunata)
domani pastasuta
ma ogi xe lasanje!

(Naturalmente al forno!)


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Ve conto o no ve conto? El condaun (count down) ga scominzià. Manca ancora tre ore. A cosa? A sguazeto de crodighe con polenta. :cheezy_298:
In tre ore pol suceder tanta roba. Speremo che no sucedi gnente! :clapping_213:


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Xe sta almeno un bon pranzeto?


Ciao ciao
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Nona Picia ha scritto: Xe sta almeno un bon pranzeto?
Bon, parchè le crodighe le ga un gusto inconfondibile e anca unico. Solo che no se pol magnar ogni giorno crodighe. Oh, Dio, se podaria. Ma dovaria far lavori ultrapesanti. Go za tirà fora un albero. Albero? Albereto: un picolo persigher (pesco). :cheezy_298:
Ma una volta al mese o co'la polenta o pasta e fasoi me andaria ben. No ghe digo gnente al dotor, parchè el me proibiria. O el vignisi anca lu? ;--D Parchè el xe inamorà dela nostra Trieste.

Indiferente cosa che te magnarà ogi, te auguro un bon pranzeto e una bona domenica. Ogi fa un poco de sol.


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