Tripe o tripa
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Tripe o tripa
bentrovai a tuti.
Me son trovada qua perchè zercavo una riceta, chè gavevo discusioni co un amico e volevo veder chi che gaveva ragion sui ingredienti.
Me go apasionado, e me son messa a zurlar su e zo, e go trovado gente tropo cocola per lassar in bando l'ocasion de meterme in mezo anche mi.
Tanto che spetavo la conferma de l'iscrizion go 'vudo modo de trovar diversa roba, anche vecia, ma per mi nova e che un poco me ga stuzigà, un poco intenerì de ricordi, chè go un poco de ani sula goba.
Provo a domandarve la vostra version dele tripe, son sicura che ognidun ga la sua, e ve pregassi de no trascurar particolari tipo el tempo de consumarle e cussì via, perchè go visto, domandando in giro, che el pol variar da 0 a 1 ora e meza.
Basterà ciacole, almeno per desso.
Scuseme se go aprofità. Xe l'entusiasmo del primo incontro.
Ogni ben a tutti.
Me son trovada qua perchè zercavo una riceta, chè gavevo discusioni co un amico e volevo veder chi che gaveva ragion sui ingredienti.
Me go apasionado, e me son messa a zurlar su e zo, e go trovado gente tropo cocola per lassar in bando l'ocasion de meterme in mezo anche mi.
Tanto che spetavo la conferma de l'iscrizion go 'vudo modo de trovar diversa roba, anche vecia, ma per mi nova e che un poco me ga stuzigà, un poco intenerì de ricordi, chè go un poco de ani sula goba.
Provo a domandarve la vostra version dele tripe, son sicura che ognidun ga la sua, e ve pregassi de no trascurar particolari tipo el tempo de consumarle e cussì via, perchè go visto, domandando in giro, che el pol variar da 0 a 1 ora e meza.
Basterà ciacole, almeno per desso.
Scuseme se go aprofità. Xe l'entusiasmo del primo incontro.
Ogni ben a tutti.
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41501
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
- Nona Picia
- cavalier del forum
- Messaggi: 10983
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Anche nela mia familia iera mio nono el specialista per le tripe. El suo segreto? Le CRODIGHE! E visto che cussì sai me piaseva, anche mia mama dopo le fazeva cussì, solo che, per contentarme mi che, se no gavè capì, sai me piaseva, ala fine ier più crodighe che tripeAdlerTS ha scritto:Benvignuda Per le trippe, proverò a domandarghe a mio nono, che le fa ben
Purtropo però, col passar dei ani, le tripe xe diventade per mi uno dei pochi, pochissimi piati che no rivo digerir e alora, a parte che no xe più né mio nono né mia mama e a mia molie no le ghe piasi, adìo tripe.
Pecà, perché gavessi podudo farmele anche mi con cotanta scuola, visto che me rangio ben in cusina per tante altre robe.
Ah, scusa, bevenuta pati
- Nona Picia
- cavalier del forum
- Messaggi: 10983
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Per dire la verità, da mia zia la "Saure Suppe"era fatta con una specie di panna acida o latte acido ed era molto buona. ma non chiedetemi la ricetta perchè quando la mangiavo a Graz ero ancora una bambina.
Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
grazie de l'acolienza
... ma sé propio cocoli!
no me gavessi mai aspetà un simile comitato de ricevimento
un abracio a tutti
no me gavessi mai aspetà un simile comitato de ricevimento
un abracio a tutti
Tripa
Ultimamente la mia tripa nola vien bona come una volta. Forsi xe la veciaia.. forsi me dimentico dei ingredienti. Xe qualchedun de voi che me pol dar una ricetta ?? Pantigana (DesertRAT) eventualmente ritornero' al vecio nome.
-
- vilegiante
- Messaggi: 28
- Iscritto il: lun 2 gen 2006, 22:28
- Località: Palm Desert CA
Grazie Macondo, pero' me dispiasi a dir che questa no xe la tripa triestina, sembra piu' quella messicana. In quella triestina no xe patate e carote.e quel che me ricordo , ti tai la tripa a strisce sotili, ti soffrigi la zivola e ti metti la tripa a cusinar per 2-3 ore e ti aggiungi el pomodoro, pever a sal e dopo??? no so .Stame ben Marcello