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- AdlerTS
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Glera
Non xe una riceta, ma non savevo dove meterlo.....
Torna la Glera !
La Glera iera un vin bianco ricavado dai vitigni sui nostri pastini. Un par de produtori i vol protegerla come DOC e farla tornar in auge, visto che nelle nostre zone i la ga prodotta da tempi immemorabili. Saria una piacevole riscoperta. Altro che vin fato con polverine industriali ....
Tuta la nostra zona iera rinomata per i vini za dal medioevo.
Torna la Glera !
La Glera iera un vin bianco ricavado dai vitigni sui nostri pastini. Un par de produtori i vol protegerla come DOC e farla tornar in auge, visto che nelle nostre zone i la ga prodotta da tempi immemorabili. Saria una piacevole riscoperta. Altro che vin fato con polverine industriali ....
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- babatriestina
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OT sul Prosecco: solo do o tre zorni fa go imparà (seguendo qualche quiz televisivo) che el "Prosecco", el vin...prendi el nome de "Prosecco" la località vizin Trieste...anca i concorenti iera stupiti...tuti i gaveva pensado che se riferissi a una qualità de gusto del vin...
Fine OT
Fine OT
[color=crimson][b][i]...it's not easy to be me...[/b][/i][/color]
[url]http://tirabaralla.splinder.com[/url]
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[url]http://www.fotolog.com/tirabaralla_0/[/url]
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- babatriestina
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e dir che in Italia i dovessi intenderse de vinTirabaralla ha scritto:OT sul Prosecco: solo do o tre zorni fa go imparà (seguendo qualche quiz televisivo) che el "Prosecco", el vin...prendi el nome de "Prosecco" la località vizin Trieste...anca i concorenti iera stupiti...tuti i gaveva pensado che se riferissi a una qualità de gusto del vin...
Fine OT
Le leggende disi che el Prosecco dovessi esser el Pucino, el vin che ghe piaseva all 'imperatrice Livia, la moglie de Augusto!( no xe un quadro a Miramar de quei de Dell'Acqua con Livia che bevi el Prosecco?)
ma el Prosecco spumante xe adesso prodotto principalmente nel Veneto, zona Valdobbiadene
bon vin
le mie due nonne! che poco le se ga' frequenta' una in Carso e l'altra a Trieste ma con le vigne a Pordenon, le se gira sotto terra....adesso che nel 2009 i Friulani devi tornarghe all'Ungheria el nome TOKAY....vederemo
come chei lo ciamera' qua' xe tutti sotto sora, le vigne ( dove che stago mi) piu' in South Australia i metti fora un bando domandando ci che ghe dara' un nome differente.
Questo per la produzion del vin costera' un patrimonio. I cambi delle etichette sara' doverose come chei francesi ga' fatto col suo Cognac.
Pian pianin tutti vol de ritorno quel che xe stado suo. Mi forsi non saro' piu' ma me vien da rider quando che a Trieste i fazeva baruffa tra Osti, per dir che un vin xe meio dell'altro. A casa mia referivimo el Chianti Valpolicella, el Tokay e Merlot ma mai el Teran....troppo duro e forte de tasto. Ogni vin ga' el suo pregio a seconda dei piatti che se magna.
Maria
come chei lo ciamera' qua' xe tutti sotto sora, le vigne ( dove che stago mi) piu' in South Australia i metti fora un bando domandando ci che ghe dara' un nome differente.
Questo per la produzion del vin costera' un patrimonio. I cambi delle etichette sara' doverose come chei francesi ga' fatto col suo Cognac.
Pian pianin tutti vol de ritorno quel che xe stado suo. Mi forsi non saro' piu' ma me vien da rider quando che a Trieste i fazeva baruffa tra Osti, per dir che un vin xe meio dell'altro. A casa mia referivimo el Chianti Valpolicella, el Tokay e Merlot ma mai el Teran....troppo duro e forte de tasto. Ogni vin ga' el suo pregio a seconda dei piatti che se magna.
Maria
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Re: bon vin
I pensa de ciamarlo solo "FRIULANO"refolo ha scritto:adesso che nel 2009 i Friulani devi tornarghe all'Ungheria el nome TOKAY....vederemo come chei lo ciamera'
vino
so'! che gave' un'atipatia pei furlani, ma qua' in Australia i xe consideradi pel vin come i Tedeschi, Francesi e al pari dei Italiani.
Go' trova' lontani parenti dei mii nel New Soth Wales i xe qua dal 1880
emigradi per desiderio del famoso.. "Marquis de Rays' el ga' messo su' quel che se ciama ""LA NOUVELLE-FRANCE"" una zona de discendenti, che per dir el vero i sa' tutto ma noi sa' niente! Solo i fa' soldi senza interessarse dei sui antenati!.
Fra' mezzo go' anche qualche Favento....bon per Franco, ma devo esser 100% sicura prima de parlar. Son interessada de trovar fora tutto, cussi'
me fazo un'idea e forsi che anche voi la cambiere'.
Non capisso sto odio oltretutto anche qua' i ga' fatto quel chei fazeva in Venzia Giulia, ( Trieste) mobili, ristoranteurs, produttori de vin, cementisti, tornidori, you name it!
Quasi tutti i grattacei che gavemo qua' xe fatti e costruidi da lori, con la premessa che ghe xe 3-4 architetti Triestini: Adam (torna' a Trieste) Smreker ( col primo hotel, della storia ) pena morto e tanti altri chei merita d'esser nominadi! ma che voi purtroppo non save'.
Semo lontani, per tutto el mondo, ma orgogliosi.
ciao Maria
Go' trova' lontani parenti dei mii nel New Soth Wales i xe qua dal 1880
emigradi per desiderio del famoso.. "Marquis de Rays' el ga' messo su' quel che se ciama ""LA NOUVELLE-FRANCE"" una zona de discendenti, che per dir el vero i sa' tutto ma noi sa' niente! Solo i fa' soldi senza interessarse dei sui antenati!.
Fra' mezzo go' anche qualche Favento....bon per Franco, ma devo esser 100% sicura prima de parlar. Son interessada de trovar fora tutto, cussi'
me fazo un'idea e forsi che anche voi la cambiere'.
Non capisso sto odio oltretutto anche qua' i ga' fatto quel chei fazeva in Venzia Giulia, ( Trieste) mobili, ristoranteurs, produttori de vin, cementisti, tornidori, you name it!
Quasi tutti i grattacei che gavemo qua' xe fatti e costruidi da lori, con la premessa che ghe xe 3-4 architetti Triestini: Adam (torna' a Trieste) Smreker ( col primo hotel, della storia ) pena morto e tanti altri chei merita d'esser nominadi! ma che voi purtroppo non save'.
Semo lontani, per tutto el mondo, ma orgogliosi.
ciao Maria
- babatriestina
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Per el vin, ai furlani tanto de capel! el vin del Collio xe special!
e anche ghe riconossemo che i xe dei grandi lavoratori.
Ma te sa che in Italia xe sempre un poco de rivalità fra i vizini de casa, imagino che visti de l'Australia se gabi una vision più super partes!
Qua semo solo che un poco stufi che, per farla curta, el Friuli Venezia Giulia deventi sempre solo che Friuli e che noi triestini , quei de fora che no sa, ne ciami friulani. Che po inveze a Trieste, quanti Fùrlan e Furlani de cognome ghe xe!
e anche ghe riconossemo che i xe dei grandi lavoratori.
Ma te sa che in Italia xe sempre un poco de rivalità fra i vizini de casa, imagino che visti de l'Australia se gabi una vision più super partes!
Qua semo solo che un poco stufi che, per farla curta, el Friuli Venezia Giulia deventi sempre solo che Friuli e che noi triestini , quei de fora che no sa, ne ciami friulani. Che po inveze a Trieste, quanti Fùrlan e Furlani de cognome ghe xe!
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Vini regionali
Sul sito http://www.fuocolento.it/risultati.html?idrisp=5 i ga messo el risultato de un sondaggio sul vin più bon in region.
Bon per el Refosco, ma manca el Pinot grigio
Bon per el Refosco, ma manca el Pinot grigio
- AdlerTS
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Adesso questo:
Si è concluso il secondo Corso di formazione per i manager del vino, creato su misura per i soci dell'Associazione Giovani Imprenditori Viticoli Italiani. L'evoluzione della distribuzione del vino, le problematiche e le nuove strategie per le aziende vitivinicole italiane, sono stati gli argomenti centrali di questo corso ideato dal MIB di Trieste per i soci A.G.I.V.I..
[…]
La partnership MIB-AGIVI è stata coronata dall'assegnazione del premio 'Wine Business Award 2006' alla famiglia Lunelli, alla guida della Ferrari Spumanti, azienda leader nella produzione spumantistica, rappresentata da Franco Lunelli e da Marcello Lunelli, Vicepresidente Agivi. La premiazione e la consegna dei diplomi si sono svolte nel salone dei congressi del Palazzo Ferdinandeo di Trieste.
L'edificio storico nel cuore di Trieste, eretto in onore dell'Imperatore Ferdinando d'Asburgo, è la cornice dove è stata allestita la mostra "Le Forme del Vino", ideata e realizzata da SGA.Lo SGA è lo studio di creazione grafica e consulenza di immagine specializzati nel mondo del vino, che recentemente ha curato il restyling dei loghi Agivi e Wine Bar del Bere Giovane.
La mostra nasce dalla considerazione che il vino è molto più che un prodotto alimentare. È un argomento di conversazione, di confronto e di valutazione che lo porta ad essere - in molti casi - al centro dell'attenzione, facendone il protagonista di momenti di relazione
Bon tutto, ma el Ferninandeo "nel cuore de Trieste" non lo gavevo ancora visto .
Si è concluso il secondo Corso di formazione per i manager del vino, creato su misura per i soci dell'Associazione Giovani Imprenditori Viticoli Italiani. L'evoluzione della distribuzione del vino, le problematiche e le nuove strategie per le aziende vitivinicole italiane, sono stati gli argomenti centrali di questo corso ideato dal MIB di Trieste per i soci A.G.I.V.I..
[…]
La partnership MIB-AGIVI è stata coronata dall'assegnazione del premio 'Wine Business Award 2006' alla famiglia Lunelli, alla guida della Ferrari Spumanti, azienda leader nella produzione spumantistica, rappresentata da Franco Lunelli e da Marcello Lunelli, Vicepresidente Agivi. La premiazione e la consegna dei diplomi si sono svolte nel salone dei congressi del Palazzo Ferdinandeo di Trieste.
L'edificio storico nel cuore di Trieste, eretto in onore dell'Imperatore Ferdinando d'Asburgo, è la cornice dove è stata allestita la mostra "Le Forme del Vino", ideata e realizzata da SGA.Lo SGA è lo studio di creazione grafica e consulenza di immagine specializzati nel mondo del vino, che recentemente ha curato il restyling dei loghi Agivi e Wine Bar del Bere Giovane.
La mostra nasce dalla considerazione che il vino è molto più che un prodotto alimentare. È un argomento di conversazione, di confronto e di valutazione che lo porta ad essere - in molti casi - al centro dell'attenzione, facendone il protagonista di momenti di relazione
Bon tutto, ma el Ferninandeo "nel cuore de Trieste" non lo gavevo ancora visto .
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vini triestini
intanto ve meto un per de etichette dela vetrina del Gran malabar
( ps Vitovska ni credevo che fussi solo che bianco..)
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da newsfood.com
Trieste - Il 14 marzo, si terrà a Oderzo (TV) l'audizione pubblica del Comitato nazionale tutela vini Doc e Igt proprio sulla richiesta di riconoscimento della denominazione di origine controllata interregionale del "Prosecco".
L'assessore regionale all'agricoltura del Friuli Venezia Giulia Claudio Violino - mette in evidenza Gabrovec - ha già affermato pubblicamente l'intenzione di creare un DOC "Prosecco" interregionale che, sfruttando il nome del territorio di origine, protegga a livello internazionale il prodotto di un vitigno oggi presente soprattutto in Veneto.
Notizia completa qua
Trieste - Il 14 marzo, si terrà a Oderzo (TV) l'audizione pubblica del Comitato nazionale tutela vini Doc e Igt proprio sulla richiesta di riconoscimento della denominazione di origine controllata interregionale del "Prosecco".
L'assessore regionale all'agricoltura del Friuli Venezia Giulia Claudio Violino - mette in evidenza Gabrovec - ha già affermato pubblicamente l'intenzione di creare un DOC "Prosecco" interregionale che, sfruttando il nome del territorio di origine, protegga a livello internazionale il prodotto di un vitigno oggi presente soprattutto in Veneto.
Notizia completa qua
Mal no far, paura no gaver.
- babatriestina
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- Località: Trieste, Borgo Teresiano
il problema del Prosecco è che hanno già fatto riconoscere un vino prosecco prodotto in Veneto e se non sbaglio pure in un'altra regione, Piemonte? adesso, sulla base dell'esperienza del Tocai -Tokaij ungherese, stanno tentando di far riconoscere il Prosecco come legato al paese omonimo
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
- Nona Picia
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- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
- sum culex
- no montar in scagno
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- Località: Trieste - Rozzol
La carta dei vini
Chi che ghe piasi un bon bicer de vin qua ga la scielta!
Ma no ste bever tropo se gavè de guidar,
altrimenti podè goderve un per de biceri in più.
ciao
sum culex
Ma no ste bever tropo se gavè de guidar,
altrimenti podè goderve un per de biceri in più.
ciao
sum culex